Navigera

Välkommen till Träteknikerutbildning i Hammarö AB

Om du vill arbeta med ett levande material som finns i vår vardag, då är utbildningen till trätekniker ett naturligt val.

Träteknikerutbildning i Hammarö AB ( TTU ) ligger vid Skoghalls centrum, tio minuters bussresa från Karlstad. Hammarö en skärgårdskommun vid Klarälvens utlopp i Vänern.

Skolan bygger på en lång tradition från starten av Rikssågverksskolan till dagens bredare utbildning från uppdelning av stock till färdiga träprodukter som är limmade och ytbehandlade.

Utbildningen startar med en grundlig genomgång av Träbranschen och vilka kompetenser som finns inom stora och små företag som arbetar med trä. All maskinell bearbetning från uppdelning av stock till att arbeta med maskiner för ett snickeri finns med i utbildningen.

För att täcka in en stor del av Träbranschen ingår kurser som innehåller design av träprodukter, ledarskap, produktionsekonomi och marknadskunskap. För att kunna arbeta i olika roller finns Svenska och Engelska för tekniker med på schemat. I branschen pågår en ständig utveckling av tillverkningen vilket gör att kurser för att bearbeta med hjälp av CNC, CAD och PLC med hydraulik och pneumatik ingår i Träteknikerutbildningen.

För att säkerställa en bra arbetsmiljö har alla möjlighet att avlägga TMFs (Trä och möbelföretagen) maskinkörkort för olika maskinella bearbetningar. Utbildningen avslutas med ett större examensarbete som sker i samarbete med ett företag som har en inriktning mot sågverk, hyvleri, massivtillverkning, byggvaruhandel, inredningssnickeri eller tillverkning av möbler.

En fjärdedel av utbildningen består av LIA ( Lärande i arbete ) praktik som ger nyckelkunskaper och ett stort kontaktnät. Värmland med lång tradition av vidareförädling av skogens Gröna Guld ger de studerande en möjlighet till en utbildning i en kreativ miljö i ett mycket nära samarbete mellan skola och företag.


tty-pdf

Klicka på bilden för att läsa mer om utbildningen

 • ©Träteknikerutbildning i Hammarö AB

  Djupsundsvägen 1
  663 34 SKOGHALL
 • Kontakt

  Jörgen Esslinge, utbildningsansvarig
  070 – 566 05 58
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.